スミイカ料理

肝煮

太田船長流の「肝煮」。ゲソ・肝のまわりのにく・切り落とし入っています。これはいいつまみでした。

酢味噌和え

洋辛子たっぷりの辛子酢味噌和え。

耳の天ぷら

ミミの天ぷら。スミイカにはもちろん耳がありません、いわゆるえんぺらですね。

刺身

三日間熟成したスミイカの刺身。あっというまになくなりました。

Advertisements

4 responses to “スミイカ料理

  1. Adamさん

    スミイカ料理もおいしそうですねー。僕もまたスミイカを少しやってみよう。冷蔵庫に冷凍していたアオリイカもスミイカもお正月でなくなってしまいました。

  2. Shinさん、
    やっぱり釣りものスミイカはうまいね
    冷凍してもけっこういけるし。
    こんなのを1度食べたらあの安い スーパーで売っているロールイカは無理ね。
    自分はアオリはまだ釣ったことがないです 挑戦しないと...
    ではでは
    Adam

  3. This makes me hungry.

  4. Clive: though I didn’t post a photo of it, I also made one of my favourites of all time, Sri Lankan cuttlefish curry!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s