Back from Omaezaki

本命マダイは型見ずだったけど嬉しい外道にイサキがきました。そして僕は普段活け〆血抜きでしめているけど今回は料理人の釣り仲間に針金貸してもらって神経抜きしました。刺身にしてみれば…やっぱり違うね。細胞がまだ生きていてぷりぷり食感の「生」を感じします。おまけに湯引き真子は文句なしでした。

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8 responses to “Back from Omaezaki

  1. 御前崎のイサギですか。そちらではイサキ、和歌山では皆イサギといいます。

    真子もおいしいけど、白子もおいしいですよ。僕の船でも6月中旬ころからイサギが釣れます。大好きな魚なので早く釣って食べたいです。

  2. Shinさん、
    なるほど。伊豆もイサギといいますね。
    釣り友も「白子がうまい」といっていたけど今回は残念ながら1匹しか釣れなかった!鯛の白子は食べたことがありますがイサキは食べたことはない。
    自然相手ですがそちらの方で「イサギ」が釣れるようになったらぜひ私を誘って下さい!

  3. Just look at that beard. Who do you think you are, Grizzly Adams?!

  4. Chris,
    Yes. Need to work on the bear-taming though.
    My beard has been much longer in the past, at one stage it used to get caught in the zipper of my waterproof jacket.

  5. Hi Adam,

    Great site. I sent a PM regarding your fishing invite posted on fishingjapan.net inquiring whether there were spots still available. Thanks.

  6. guanoisland,
    Thank you for taking the time to read my blog and posting.
    I just sent you a PM on Fishing Japan.
    Adam

  7. I reckon we both ought to move to Hokkaido and grow great big bushy beards.

  8. Will we have shotguns?

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